Circulair

Circulaire economie

 

REVV interiors werkt vanuit de ambitie om de wereld te laten zien hoe een circulaire economie zich op betaalbare manier kan manifesteren. Vanuit deze ambitie is een kantoorlijn ontstaan, gemaakt vanuit gerecyclede materialen zoals textiel en hout als toegankelijk alternatief.

Het creëren van een harmonie tussen mens, milieu en profit staat in het gehele ontwerp- en productieproces centraal. Zo ontstaat een betaalbaar en toekomstbestendig product gekenmerkt door bewustwording en hoogwaardig design.

Hergebruikt hout

Gerecycled hout

De kernmaterialen binnen geselecteerde producten bestaan voor 85% uit gerecupereerd hout. De andere 15% bestaat uit reststromen uit de houtindustrie en dunningshout afkomstig van duurzaam bosbeheer. 

Lokaal hout

Binnen geselecteerde producten wordt gerecycled en rest hout gebruikt als plaatmateriaal afkomstig van locaties binnen een straal van 400km rond de productiesites. 

Het sluiten van de loop

Na gebruik kan het product worden teruggenomen en wordt het plaatmateriaal gerecycled. Door duidelijke afspraken en slimme samenwerkingen kan de volledige plaat worden gerecycled en is binnen enkele weken de 'afgedankte plaat' opnieuw een grondstof.

Herstofferen

  Wij geloven in behoud van grondstoffen en meubilair, daarom revitaliseren wij meubilair. Met een hecht team aan partners bieden wij zo niet alleen een hele betaalbare oplossing, het is vooral een circulaire oplossing. Waarmee wij bovenal mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer een kans geven en bijdragen aan een social return.
Refurbishment

Inname kantoormeubilair

Een nieuw leven

  Wanneer uw huidige kantoormeubilair aan vervanging toe is, is weggooien natuurlijk zonde. Wij kunnen uw kantoormeubilair een tweede leven geven. Aan de hand van foto's van uw overtollige kantoormeubilair maken wij een afspraak om te inventariseren en de waarde van uw meubilair te bepalen. Uw meubilair wordt geheel door ons weggehaald en een nieuw leven gegeven. Zie dit als een indirecte korting, inplaats van uw meubilair weg te gooien krijgt u er iets voor terug.
Inname kantoormeubilair