circulaire economie.

design principes

REVV interiors werkt vanuit de ambitie om de wereld te laten zien hoe een circulaire economie zich op betaalbare manier kan manifesteren. Vanuit deze ambitie is een kantoorlijn ontstaan, gemaakt vanuit gerecyclede materialen zoals textiel en hout als toegankelijk alternatief.

Het creëren van een harmonie tussen mens, milieu en profit staat in het gehele ontwerp- en productieproces centraal. Zo ontstaat een betaalbaar en toekomstbestendig product gekenmerkt door bewustwording en hoogwaardig design.

 

REVV

interiors

 

Banner_From_Jeans_To_Desk.jpg
 

van jeans tot bureau

REVV interiors werkt vanuit de ambitie om de wereld te laten zien hoe een circulaire economie zich op betaalbare manier kan manifesteren. Het gebruik van overstock- en geupcycled textiel in onze ontwerp- en productieprocessen, benadrukt deze visie. Zo ontstaat een product dat niet alleen een oplossing is voor een afvalprobleem, het is daarmee een verklaring voor de wereld. 'Oud textiel is geen afval, het is een hulpbron'.

Production_Icons_Desk.png

Innovatie & kennis van techniek.

De innovatieve techniek die wordt gebruikt om van post-consumer textiel hoogwaardige meubelafwerking te maken bewijst dat deze materialen kunnen worden gebruikt voor kantoor artikelen in hoogwaardige afwerking.

 

reclaimed wood

Icoon_gerecycled_Hout.png

Gerecycled hout

De kernmaterialen binnen de meubellijn zijn bewust geselecteerd en bestaan voor 85% uit gerecupereerd hout. De andere 15% bestaat uit reststromen uit de houtindustrie en dunningshout afkomstig van duurzaam bosbeheer. 

Icoon_Lokaal_Hout.png

Lokaal hout

Binnen de meubellijn wordt gerecycled en rest hout gebruikt als plaatmateriaal afkomstig van locaties binnen een straal van 400km rond de productiesites. 

circulair_ontwerp.png

Het sluiten van de loop

Na gebruik kan het product worden teruggenomen en wordt het plaatmateriaal gerecycled. Door duidelijke afspraken en slimme samenwerkingen kan de volledige plaat worden gerecycled en is binnen enkele weken de 'afgedankte plaat' opnieuw een grondstof.

 

 

social steel

Staal is goed recyclebaar. Bovendien is voor recycling 70% minder energie nodig dan voor de productie vanuit ruwijzer. Daarom stimuleren wij hergebruik van staal.

Het staal in onze producten wordt lokaal geproduceerd en waar mogelijk gemonteerd in samenwerking met sociale werkplaatsen.

Ieder product draagt op deze manier niet alleen bij aan het verbeteren van het milieu, maar ook in het creëren van een toekomst voor andere door een social return.