CBRE HQ – The Core

CBRE HQ - The Core

Facts & figures

 

 Klant: CBRE Nederland

Design: CBRE

Realisatie: 2019

Locatie: Amsterdam

Foto’s: StijnStijl Fotografie, REVV

The Core is het nieuwe hoofdkantoor van CBRE Nederland. Dit imposante nieuwe hoofdkwartier is gelegen in het Schinkelgebied in Amsterdam en heeft zijn plek gevonden onder het dak van een 50 jaar oude autogarage.

CBRE is een internationale vastgoed- en huisvestingsorganisatie met wereldwijd ruim 370 kantoren. Aan ons de eer om voor het Nederlandse hoofdkantoor het eerste fysieke visitekaartje te ontwikkelen en realiseren.

Binnen de innovatieve werkomgeving van CBRE staan duurzaamheid, gezondheid, co-creatie en smart-tech centraal. Dit komt terug in de 4 verschillende werkzones in het gebouw; Het CBRE Café, het Client Lab, de Werkplaats en de Bibliotheek.

Binnen een van deze werkzones realiseerde wij een grote maatwerk locker/ kastenwand, de eerste plek waar de bezoeker op werknemer fysiek zijn bezitting veiligstelt of pakt om binnen een van de zones aan het werk te gaan.

Het Cubics kasten systeem is een modulair systeem bestaande uit zo’n 5 meter hoge stellingen met daarin lockers die elektronisch te openen zijn met de persoonlijke toegangspas of badge. Met dit innovatieve locker systeem kan de gebruiker ten allen tijden zijn spullen veilig op bergen en door het flexibele gebruik is deze hierna weer beschikbaar voor andere.

Voor de afwerking van de kasten is het circulaire PlanqTextile materiaal gebruikt, ontwikkeld door design studio Planq. Dit is een decor gemaakt van textiele en natuurlijk reststromen die worden gerecycled tot een hoogwaardig en soft-touch decor. De gehele kasten zijn gemaakt van herkenbare materialen zoals gerecyclede kostuums (zwart), KLM stewardessen uniformen(blauw), gerecyclede ziekenhuis kleding(wit) en gerecyclede juten zakken van Starbucks(beige). Deze circulaire en modulaire kasten zijn een mooi voorbeeld van het gehele concept dat is doorgevoerd door het nieuwe hoofdkantoor van CBRE. Daarin staan duidelijk innovatie, duurzaamheid en circulariteit centraal. Niet voor niks dat dit project meerdere prestigieuze prijzen heeft mogen winnen zoals twee internationale Frame Awards.