Dott HQ

Dott HQ

Facts & Figures

 

Klant: DOTT

Architect: Renee Appeloo, REVV

Realisatie: 2019-2020

Locatie: Amsterdam

Werkplekken: 114

Dott is een van de snelst groeiende tech-startups van Europa. Vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam bedienen zij meerdere Europese steden van de veel geziene elektrische stepjes. De felgekleurde stepjes zijn inmiddels een icoon in vele steden zoals Parijs, Brussel, Torino en Amsterdam. De scooter startup voorziet naast de steps nu ook in elektrische fietsen.

Een jonge en innovatieve start-up verdient natuurlijk ook een jonge en innovatieve werk omgeving. Alle medewerkers werken sinds 2019 aan een elektrisch verstelbare werkplek, de ergonomische werkplekken zijn volledig in het zwart uitgevoerd en voorzien van het duurzame Balanceboard als werkblad met een zwart decor. Deze lichtgewicht en circulaire tafelbladen zijn een mooie aanvulling op de ambities van de jonge organisaties.

De snel groeiende organisatie is na het verhuizen vanuit het centrum van Amsterdam halverwege 201, richting hun nieuwe onderkomen aan de A10 al verdubbeld! Inmiddels zijn ook de andere verdieping voorzien van nieuwe werkplekken en vergader ruimtes.

Biobased meubels van Vlas 

In de centrale ontmoetingsruimte van het kantoor zijn counter krukken van biobased vlas toegepast, de unusual barstool counter creëerde een mooie overgang tussen het kleurrijke imago van het merk en de zwarte werkplekken.

Ook in de maatwerk belplekken en in vergaderruimtes zijn meubels toegepast van volledig biobased materiaal. De ubu chair in een eiken variant met een zitting van vlas vindt hier zijn plek. Wist je dat deze producten volledig zijn gemaakt van natuurlijke materialen?

Bekijk ze hier