Olssen

Olssen

Facts & figures

Klant: Olssen

Design: Design studio Planq

Realisatie: 2020

Locatie: Sliedrecht

Foto’s: Streep fotografie, REVV

Olssen is één van de grotere bedrijven die gespecialiseerd is in opbergoplossingen. Het bedrijf biedt onder andere oplossingen aan door een zelf ontwikkelde Ubilock lockersysteem, dit elektrische locker systeem brengt klanten volledig in controle over hun opbergmogelijkheden- en productuitgifteproces.

In samen werking met Olssen hebben wij voor CBRE Amsterdam een maatwerk locker/ kastenwand gerealiseerd die elektronisch aangestuurd en beheerd wordt.

Olssen is onlangs verhuisd naar een nieuwe locatie in Sliedrecht. Hiervoor hebben wij een geheel Turn-key project voor mogen leveren. Het nieuwe pand is voorzien van nieuwe PVC eiken visgraatvloer in combinatie met duurzaam tapijt, hierdoor is een prachtig contrast ontstaan en de Olssen kleuren goed in terug gekomen. De wanden zijn geschilderd in de kleur “Olssen blauw”. Ook is het hele pand voorzien van een strak lichtplan wat domotica aangestuurd is. Het plafond is afgewerkt met zwarte cellulose papiervlokken wat gemaakt is van gerecycled papier. Hierdoor creëert zich een akoestisch effect wat het galmen in de ruimtes vermindert en het rustig werken motiveert. Ook is iedere ruimte voorzien van een airconditioning en luchttechniek wat de constante doorvoer van frisse lucht stimuleert. Beide verdiepingen zijn voorzien van 3 ruime glazen vergaderruimtes en paslezer op iedere deur.

Het kantoorruimte van het pand is voorzien van tientallen werkplekken die allemaal voorzien zijn van akoestische schermen. Op de gehele verdieping is het “Olssen blauw” in combinatie met eiken terug te vinden wat resulteert in een fraaie look. De Vergaderruimtes zijn voorzien van Unusual stoelen gemaakt van gerecyclede spijkerbroeken met maatwerk eiken vergadertafels. Tussen de werkplekken is gebruik gemaakt van Cubics kasten die functioneren als roomdivider en ook nog eens zijn voorzien van opbergruimte.

De eye-catcher in de kantine ruimte is de maatwerk bar voorzien van koelkast, vaatwasser en oven. De barkrukken om de bar zijn gemaakt van oude legerkleding wat dit een 100% duurzame kruk maakt. De ruimte is voorzien van meerdere zitplaatsen, een bar, statafel, grote eettafel, losse tafels en diverse banken. Zo kan er op diverse plekken in de ruimte geluncht worden en achteraf nog een pijltje worden gegooid of een balletje worden geschoten.