Hoofdkantoor PvdA

Hoofdkantoor PvdA

Facts & Figures

 

Klant: Partij van de Arbeid

Design: Paul Vermijs en Jan Buurstra

Realisatie: 2019

Locatie: Den Haag

Oppervlakte ca. 450m2

De politieke partij; Partij van de Arbeid was al een tijdje opzoek naar de perfecte locatie voor hun nieuw kantoor. Uiteindelijk vonden zij dit in Den Haag op een mooie centrale plek. Vanaf de 5e verdieping van dit pand heeft het nieuwe kantoor een mooi overzicht over de stad. Architecten Paul Vermijs en Jan Buurstra hebben in samenwerking het vernieuwde kantoor ontworpen.

Het nieuwe interieur kenmerkt zich door verschillende flexwerkplekken en break-out plekken waar de verschillende zones van geconcentreerd werken, overleg en samenwerken mooi in elkaar over lopen. Door duurzaam materiaal gebruik wordt het ambitieniveau van de partij vertaald naar een vernieuwend en innovatief interieur.

Zo zijn er flex kantoor lockers toegepast met afwerking van gerecyclede spijkerbroeken in combinatie met hout. Het kernmateriaal is gemaakt van gerecupereerd hout, dit bestaat voor 85% uit gerecycled hout en 15% uit duurzaam dunningshout. Verschillende werkplekken zijn ook uitgevoerd met een werkblad gemaakt van gerecyclede spijkerbroeken decor en een gerecycled hout kern.

De elektrische duo werkplekken kunnen door de verschillende standen configuratie worden ingesteld in de ergonomische wens van bijvoorbeeld 3 verschillende gebruikers. Met 1 druk op de knop wordt de werkplek automatisch versteld naar de gewenst werkhoogte van de medewerker.

Door het kantoor zijn verschillende akoestische oplossingen geplaatst om de akoestiek binnen de open werkomgeving te verhogen, zo zijn er tussen de werkplekken hoogwaardig akoestische schermen geplaatst. Maar ook op de hergebruikte schuifdeur kasten zijn 3D piramide panelen gemonteerd om daarmee in deze werkomgeving de akoestische waarde te verhogen.