Rijn IJssel

Rijn IJssel

Facts & Figures

 

Klant: Rijn IJssel

Design: REVV studio

Realisatie: 2019

Locatie: Arnhem

Maatwerk: Merbo

Thema: Circulair & Sociaal maatschappelijk

Rijn IJssel is een ROC scholengemeenschap met 25 vestigingen in deomgeving van Arnhem en Wageningen. In totaal biedt de scholengemeenschap zo’n 150 opleidingen aan op verschillende locaties.

Voor vestiging Veluwestraat waar de opleidingen Zorg & Welzijn worden gegeven was de wens naar een vernieuwde open werkomgeving in het Openleercentrum van de school.

Het concept is gebaseerd op de thema’s: Circulair & Sociaal maatschappelijk.

Het concept sluit goed aan bij de opleidingen en de manier van les geven. Het open leer centrum is voorzien van verschillende werkzones waar de studenten kunnen samen werken in grote en kleine groepen en waar ook verschillende keuzes zijn in hoog- of laag werken of juist comfortabeler in een lounge zit.

Circulaire producten

In het open leercentrum zijn veel circulaire producten gebruikt zoals bistro tafels en een grote vergadertafel gemaakt van een oude sportvloer. Deze oude sportvloer is afkomstig van een oude sporthal uit Volendam die gesloopt moest worden. Door de 40 jaar oude vloer opnieuw in te zetten tot functionele tafels heeft hij zo weer een mooie nieuwe bestemming gevonden. Daarnaast zijn er ook verschillende stoelen toegepast gemaakt van oude recyclede spijkerbroeken.

Sociaal maatschappelijk

De Hanglampen gemaakt van gerecycled PET plastic zijn gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, zo is er niet alleen een duurzaam product gebruikt maar ook nog is verantwoord geproduceerd.

Refurbished meubilair

In crea-werkzone is gebruik gemaakt van refurbished meubilair. Zo zijn tafelframes opgeknapt en hergebruikt en zijn er verschillende opbergkasten toegepast die na het opknappen weer een perfecte functie hebben gevonden in deze ruimte.

Groen op de werkvloer

Om de verschillende zones te scheiden zijn er maatwerk plantenbak sokkels gemaakt. De planten brengen niet alleen de natuur wat meer naar binnen, maar passen ook nog is heel goed bij het thema en de gezondheid van de ruimte.