TNWspaces

TNWspaces

Facts & Figures

 

Klant: TNWspaces

Architect: Studio Appelo, REVV

Realisatie: 2019

Locatie: Amsterdam Business District

Oppervlakte: 2965m2

TNWspaces is een techhub speciaal voor tech-start-ups. TNWspaces biedt tech-ondernemers werkruimte en heeft als doel startups internationaal te laten groeien door experts aan ze te koppelen en ondersteunen. Dit doen ze op drie punten: talents, tools en training.

“It’s like Silicon Valley in one room.”

ERIC SCHMIDT

Former CEO, Google about TQ

Tech-startup place aan de zuid-as

TNWspaces maakt deel uit van het netwerk van Google techhubs en is geïnitieerd door technologieplatform The Next Web (zie hier wat wij voor hun nieuwe kantoor hebben mogen doen)

Google, KPMG, Booking.com en ABN AMRO zijn ondersteunende hub partners die zelf ook regelmatig events, vergaderingen en trainingen organiseren op de nieuwe locatie; TQ South in het bekende Tripolis gebouw, aan de zuid-as.

Het nieuwe TNWspaces locatie in het door architect Aldo van Eyck ontworpen Tripolis bestaat uit

ruime kantoren speciaal voor snelgroeiende scale-ups, vaste werkplekken voor startups en een penthouse gericht op corporate innovatie, geleid door TNW X – de corporate innovatie tak van The Next Web. Hier kunnen corporates en overheden nieuwe technologieën ten toon stellen en innovatievraagstukken oplossen – de ideale plek om samen te werken met startups.

TNWspaces is ingedeeld met verschillende faciliteiten zoals vergaderruimtes, parkeerplekken, belhokjes, events ruimte, co-working spaces en projectruimtes.

De grote variatie aan werkplekken en werkzones hebben wij volledig mogen inrichten. De ambitie was dit zo duurzaam en flexibel mogelijk te doen. Door duurzame producten in te zetten zoals gymzaaltafel en Instelbaar bureau. Maar ook door het inzetten van refurbished meubels zoals zo’n 60 werkplekken in 1 van de open working spaces.

Product as a service, Interieur Leasen

TNWspaces heeft ervoor gekozen alle inrichting te leasen voor een periode van 3 jaar. Op deze manier behouden wij zicht op de producten en materialen en is TNWspaces flexibel in het gebruik maar ook in het uit breiden van het contract voor een vast bedrag per maand. Zo creëren wij niet alleen een circulaire inrichting maar ook een circulair gebruiksmodel.